KALBİN İÇİN OLTA AT!

Kalp krizi, kalp yetmezliği ve felç gibi nedenlerden dünyada yılda 20 milyondan fazla ölüme sebep olan kalp damar hastalıkları dünyanın bir numaralı problemidir. Türk Kalp Vakfı olarak amacımız dünyanın en büyük problemi olan kalp damar hastalıklarını durdurmak en aza indirmektir.

Bu anlamda, 29 Eylül Dünya Kalp Günü önemli bir fırsat ve dünyada aynı gün yapılan küresel bir etkinliktir. Türk Kalp Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da kalp damar hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla 24.sünü organize ettiği Dünya Kalp Günü’nde çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek halka mesajlarını ulaştırma fırsatı bulmuştur.

Bu kapsamda organize edilen, Sarıyer Belediyesi destekleri ile “Kalbin İçin Olta At” etkinliği 1 Ekim Pazar günü Sarıyer’de yağmurlu bir günde gerçekleştirildi.

Türk Kalp Vakfı Başkanı Sn. Kenan Güven, Sarıyer Belediye Başkanı Sn. Şükrü Genç’in açılış konuşmaları ardından, Türk Kalp Vakfı Kardiyoloji uzmanı  Dr. Hüseyin Deniz Kılıç, “%80 oranında önlenebilen kalp damar hastalıkları için, yaşam tarzımızda, küçük değişiklikler yaparak, sağlıklı ve dengeli beslenerek, fiziksel harekete önem vererek, sigarayı hayatımızdan çıkararak, stresi iyi yöneterek kalp sağlığımızı koruyabilir, kalp damar hastalıklarını önleyebilir, daha kaliteli bir yaşam seviyesine kavuşabiliriz” dedi.

Başta Sarıyer Belediye Başkanı Sn. Şükrü Genç olmak üzere etkinlikte emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara kalpten teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Galeri